Äkta Rödvinsås

För 6 personer.

Är supergod och passar till biff eller nötkött.

Ingredienser

2 dl vatten
5 dl rödvin
5 msk viltfond
1½ msk farinsocker
1 msk balsam vinäger
2 msk majzena redning (brun)
ev salt

Äkta Rödvins sås                                                                   

Gör så här

Häll vattnet och vinet i en kastrull och låt koka upp, sedan sjuda till ca hälften återstår.
Blanda sedan i viltfonden, farinsockret och balsamvinägern.
Blanda sist i majzena redningen. Låt koka upp och smaka av.

Går med fördel att förbereda och sedan värma i micron.

Mycket uppskattad av gouramander/ lycka till.


Rostbröd

Rostbröd 1 limpa

25 g jäst
3 dl mjölk
1 msk socker
1 msk rapsolja
1 tsk salt
5 ½ dl vetemjöl

Gör så här:
  1. Rör ut jästen i den ljumna mjölken och tillsätt därefter socker, olja och salt. Arbeta ner vetemjölet och låt sedan degen jäsa i minst 30 minuter under duk.
  2. Ta upp degen på arbetsbänken och knåda den ordentligt och länge (använd lite vetemjöl till knådningen om det behövs). 
  3. Forma till en limpa och lägg i smord brödform.
  4. Jäs ytterligare 30 minuter under duk och pensla sedan med vatten.
  5. Grädda i 225 grader i cirka 25 minuter.







Recept från Cupcakesfluffan.


Brödkakor

Brödkakor
4 stycken

25 g jäst
1 l mjölk
0,5 msk salt
10 dl grahamsmjöl
12 dl vetemjöl
50 g smör, smält

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 275°. Värm mjölken till 37°. Smula jästen och rör ut den i lite av mjölken. 
  2. Tillsätt salt och resten av mjölken.
  3. Arbeta in mjölet till en ganska lös deg. 
  4. Tillsätt smöret. 
  5. Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 30 min.
  6. Baka ut kakorna, nagga med gaffel.
  7. Låt dem jäsa igen under bakduk 30 min eller längre.
  8. Grädda (två bröd åt gången) 12–15 min i nedre delen av ugnen.


Före gräddning


De färdiga brödkakorna

Recept från Cupcakesfluffan.


RSS 2.0