Lax med röd curry och kokosmjölk

Dagens middagstips (2 port):

Två portionsbitar av lax
En burk kokosmjölk
1 tsk röd currypasta
1 gul paprika
En näve salta jordnötter

Dela laxen och skär den i kuber. Fräs paprika och häll sedan i kokosmjölk och röd currypasta. Lägg i laxbitarna när det kokat upp. Låt koka tills laxen är klar. Salta och peppra. 

Servera med broccoli och färsk spenat. Häll över lite salta jordnötter. 

Hade jag haft lök hemma så hade jag gärna tagit lite av den i. Vitlök passar nog också bra. Lyxa till det med basilika är ett annat tips. 





Kesobröd

Idag testade jag Åses kesobröd 56kilo.se

Jag bytte ut kokosfettet mot olivolja och använde hasselnötter istället för blandade nötter. Godaste LCHF-brödet hittills. 

Recept till en plåt:

Mixa:

250 gram keso

6 ägg


Rör ihop:

2 msk fiberhusk
5 tsk bakpulver
3 msk kokosnötmjöl 
1,5 dl mandelmjöl
1,25 dl kruskakli
1 dl solroskärnor
0,5 dl hackade hasselnötter
4 msk olivolja
lite salt

Blanda ihop allt och häll i smord form. Jag strödde sesamfrön ovanpå. Grädda i 200 grader i ca 20 minuter.







Fröknäcke

Fröknäcke med recept från Åse 56kilo.se

1 dl Solroskärnor
1 dl Sesamfrön
½ dl hela Linfrön
2 msk Pofiber
1 msk Fiberhusk
½ dl olivolja
2½ dl kokande Vatten
1 tsk Havssalt

Lägg bakpapper på en plåt.
Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Blanda olivolja och kokande vatten. 
Häll därefter vätskan över fröblandningen, rör om ordentligt.
Häll omedelbart upp på en plåt med bakplåtspapper, sprid ut till en tunn kaka med slickepott.
Grädda på 150° i ca 45-60 minuter. Ta ut och skär ut skivor med tex en pizzaskärare.
Sänk temperaturen till 80 grader och låt stå och torka i ett par timmar. Knäcket ska vara hårt, inte segt.





RSS 2.0