Polkapannacotta med vit chokladmousse

Tror vi åt världens godaste efterrätt på nyårsafton. Här kommer receptet:

Pannacotta

5 dl grädde

200 gr hackad Marabou polka

3 gelatinblad


Vit chokladmousse

50 gram vit choklad

2 dl grädde

1 ägg

 
1. Lägg gelatinbladen i lite vatten i några minuter.

2. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädde. Slå det över chokladen och rör om tills det smält, krama ur gelatinet och lägg i.

3. Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen och låt pannacottan stelna, 1-2 timmar.

4. Vispa grädden till chokladmoussen. Smält chokladen i vattenbad på svagvärme. Vispa ägget med elvisp.

5. Blanda ihop den smälta chokladen och ägget med grädden. Skeda upp på panacottan och ställ in i kylen.

6. Krossa polkagrisar och garnera på toppen.

7. Ställ kallt till servering!


RSS 2.0