Bearnaisesås



Igår testade vi Per Morbergs recept på bearnaisesås. Den blev helt perfekt, skar sig inte och smakade mumma!

Cannelloni med skinka och zucchini

Ingredienser, 4 portioner


200 g färska lasagneplattor
1 zucchini
1 påse riven mozarella
ca 200 g rökt skinka
1 msk olivolja
1 förp pastasås med basilika
1 dl vatten



  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Lägg ut lasagneplattorna på skärbrädan. Skiva med hjälp av en osthyvel långa remsor av zucchini.
  3. Strö lite mozarella på varje pastaplatta. Krydda alltsammans med salt och peppar. Lägg på zucchini och skinka, rulla ihop.
  4. Smörj en ugnssäker form med olivolja och lägg i rullarna.
  5. Blanda tomatsåsen med 1 dl vatten och häll över rullarna, häll över resten av mozarellan och sätt in formen mitt i ugnen och baka av i ca 20 minuter.
  6. Servera cannellonin med sallad.

 


Långpannebröd med havregryn

50 g jäst
½ dl olja
½ dl sirap
2 ½ dl mjölk
2½ dl vatten
havregryn ca 2 dl
vetemjöl special (mätte inte, ha i tills degen är lagom slät)

Smula jästen i en degbunke, värm vatten, olja, sirap och mjölk till 37 grader, häll blandningen över jästen och rör tills den löser upp sig. Ha i mjöl och havregryn och knåda tills degen är slät. Låt jäsa ca 40 min.

Platta ut degen i en bakpappersklädd långpanna. Nagga med gaffel och dela i rutor med mjölad kniv. Strö lite mjöl över hela brödet.

Täck brödet med handduk och ställ att jäsa ca 30 min.

Pensla brödet med vatten. Grädda långpannebrödet mitt i ugnen i ca 15 minuter, i 225 grader. 




Låt svalna på galler, övertäckt med handduk.


American Pancakes



Jag gjorde american pancakes med blåbär och lönnsirap till middag. Så gott! Lägger ut receptet här så jag kan göra dem igen. Och ni ockå om ni vill.

Recept:

2,5 dl 
2 tsk 
0,5 tsk 
1 msk 
1 st 
2,5 dl  fil
2 msk 
1 dl mjölk

Blanda alla torra ingredienser. Smält smöret och blanda det med ägg, filmjölk och mjölk i en annan skål. Rör ihop alla ingredienser.

RSS 2.0