Fisk i ugn

Igår lagade jag min variant av fisk i ugn.

Recept 3 pers

1 paket frusen torskfilé (eller annan vit fisk)
hummerfond
citron
dill
salt
citronpeppar
3 dl grädde
räkor

Lägg i fisken i en smörad form. Häll över hummerfond, salt och citronpeppar. Sätt in i ugnen i ca 15 minuter, 225 grader. Ta ut formen och häll över några droppar citron, dill och ca 3 dl grädde. Sätt in i ugnen tills fisken är klar (ca 10 minuter).

Servera med kokt potatis, räkor och haricots verts.




Tekakor med fullkornsmjöl och fiberhavregryn

Har precis bakat en omgång med tekakor. Gjorde dem med fullkornsmjöl idag för att testa något nytt. Men visst blir man lite besviken när man läser innehållsförteckningen och ser att fullkornsmjölet innehåller mer socker än det vanliga mjölet...





Fast huvudsaken är ju att de smakar bra!


Hemmagjord pizza

Hemmagjord pizza kräver ju egentligen inget recept. Det är bara att improvisera efter egen smak. Igår gjorde vi en variant med tomatsås, skinka, färska champinjoner, ananas och ost.



De här bilderna är tagna med Eriks nya kamera och förhoppningsvis kan det bli lite snyggare bilder på den här bloggen i fortsättningen.



Kycklinggryta

Testade en ny variant av kycklinggryta igår. Det blev riktigt gott. Här kommer receptet:

4 kycklingfiléer

Marinad:
1½ dl soja
1 msk vitvinsvinäger
persilja
2 rivna vitlöksklyftor
½ msk socker

Låt kycklingen marineras i ca 2 timmar. Stek sedan kycklingen. När kycklingen är färdigstekt, häll över ca 4 dl grädde. Låt koka och häll i marinad efter smak. Låt koka en stund.



Igår serverade jag det med hasselbackspotatis, men idag fick resterna bli lunch och då fick det bli ris till.

Chokladfondant

100 gram 
150 gram 
2 st 
1 st 
0,5 dl 

Servera med

1. Finhacka chokladen. Smält smöret i en kastrull och tillsätt chokladen. Lyft bort kastrullen från plattan och rör tills chokladen smält.
2. Vispa äggulor, ägg och socker pösigt. Rör ner chokladblandningen och häll upp i 4 formar eller ugnsfasta glas som rymmer 0.75-1 dl. Tillaga direkt eller plasta in och förvara i kylen under dagen/natten. Se bara till att ta ut dem en stund innan de ska in i ugnen.
3. Inför servering: Sätt ugnen på 200 grader. Ställ in formarna på galler i mitten av ugnen när den är varm och baka i 6 minuter för riktigt krämig konsistens – eller 10 minuter för en mer stadig variant. Servera med vaniljglass och färska bär.

När ytan på fondanten börjar rundas av och blir matt har kanterna börjat stelna. Vill du att fondanten till största del ska vara krämig ska du ta ut den då – annars väntar du någon minut till, då blir den mer stadig.



Räksoppa

Här kommer receptet på en väldigt god räksoppa.

6-8 pers

1 kilo oskalade räkor
Margarin
Ca 1 dl finskuren purjo
Chilipulver
400 g räkost
Avkok från räkorna
1 st finskuren röd paprika 
Röd currypasta
Ev. ljus maizena

 


RSS 2.0