Gino

Till efterrätt idag blev det Gino. Varm fruktsallad med riven vit choklad över.

Skär frukt och lägg i en ugnssäker form. Jag använde banan, kiwi och jordgubbar. Riv vit choklad över och värm i ugnen på 200 grader i ca 15-20 minuter. Serveras med vaniljglass.



Köttfärssoppa

400 g köttfärs
1 vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater
4 potatisar
1 morot
1 gul lök
ca 8 dl vatten
spiskummin, chilipeppar, salt och peppar

Stek köttfärsen tillsammans med en hackad gul lök. Riv i en vitlöksklyfta. Krydda efter egen smak. Häll över vattnet och de krossade tomaterna.

Lägg i de finhackade potatisarna och morötterna och koka tills de är mjuka.



Tomas bakar

Den här gången har pappa bakat äppelpaj med äpplen från farmors träd (Aroma).

Pajskal i botten och smet av mjölk, ägg, smält smör, socker, 4 grovt rivna äpplen och skalet av en halv citron. 



Ser gott ut!


Kanelkakor

Idag gjorde jag kanelkakor som jag bakade första gången förra året. Har inte smakat dem än men de luktar väldigt gott.



Receptet finns här:

http://annsofibakar.blogg.se/2010/october/kanelkakor.html#comment



Kolakakor

Idag blev det lite nya kolakakor eftersom de gamla var slut. Receptet finns här:
http://annsofibakar.blogg.se/2010/october/kolakakor.html#comment



Tomas bakar

Här kommer en hälsning från pappa, som har bakat Ciabatta. Lite fusk kan tyckas, med mix, men jag brukar också baka det här och det blir supergott.



RSS 2.0