Polkapannacotta med vit chokladmousse
Tror vi åt världens godaste efterrätt på nyårsafton. Här kommer receptet:
Pannacotta
Pannacotta
5 dl grädde
200 gr hackad Marabou polka
3 gelatinblad
Vit chokladmousse
50 gram vit choklad
2 dl grädde
1 ägg
1. Lägg gelatinbladen i lite vatten i några minuter.
2. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädde. Slå det över chokladen och rör om tills det smält, krama ur gelatinet och lägg i.
3. Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen och låt pannacottan stelna, 1-2 timmar.
4. Vispa grädden till chokladmoussen. Smält chokladen i vattenbad på svagvärme. Vispa ägget med elvisp.
5. Blanda ihop den smälta chokladen och ägget med grädden. Skeda upp på panacottan och ställ in i kylen.
6. Krossa polkagrisar och garnera på toppen.
7. Ställ kallt till servering!
Kommentarer
Trackback