Rostbröd

Rostbröd 1 limpa

25 g jäst
3 dl mjölk
1 msk socker
1 msk rapsolja
1 tsk salt
5 ½ dl vetemjöl

Gör så här:
  1. Rör ut jästen i den ljumna mjölken och tillsätt därefter socker, olja och salt. Arbeta ner vetemjölet och låt sedan degen jäsa i minst 30 minuter under duk.
  2. Ta upp degen på arbetsbänken och knåda den ordentligt och länge (använd lite vetemjöl till knådningen om det behövs). 
  3. Forma till en limpa och lägg i smord brödform.
  4. Jäs ytterligare 30 minuter under duk och pensla sedan med vatten.
  5. Grädda i 225 grader i cirka 25 minuter.







Recept från Cupcakesfluffan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0