Rostbröd
Rostbröd 1 limpa
25 g jäst
3 dl mjölk
1 msk socker
1 msk rapsolja
1 tsk salt
5 ½ dl vetemjöl
Gör så här:
25 g jäst
3 dl mjölk
1 msk socker
1 msk rapsolja
1 tsk salt
5 ½ dl vetemjöl
Gör så här:
- Rör ut jästen i den ljumna mjölken och tillsätt därefter socker, olja och salt. Arbeta ner vetemjölet och låt sedan degen jäsa i minst 30 minuter under duk.
- Ta upp degen på arbetsbänken och knåda den ordentligt och länge (använd lite vetemjöl till knådningen om det behövs).
- Forma till en limpa och lägg i smord brödform.
- Jäs ytterligare 30 minuter under duk och pensla sedan med vatten.
- Grädda i 225 grader i cirka 25 minuter.
Recept från Cupcakesfluffan.
Kommentarer
Trackback