Marsipan

Idag har jag gjort egen marspian. Jag är totalt usel på att göra figurer, här kommer ett kort på min "julgris". Den är inte fin, men oj vilken god marspian!

25 g smör eller margarin
1 dl vatten
1 dl vetemjöl
500 g mandelmassa
4 dl florsocker


Gör så här: 

  1. Koka upp matfett och vatten i en kastrull. Tillsätt mjölet och vispa tills smeten släpper kastrullens kanter. Låt smeten kallna.
  2. Riv mandelmassan på rivjärn eller matberedarens rivskiva. Blanda den kalla smeten med mandelmassa och florsocker till en smidig marsipan.
  3. Färga marsipanen röd, grön och gul eller låt den vara ofärgad.
  4. Forma marsipanen och doppa sedan i choklad.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0