Tekakor

Mitt favoritrecept på bröd är dessa tekakor med fiberhavregrynsgröt i.



Recept:

3 dl fiberhavregryn + 5 dl vatten
2 ½ dl mjölk
2 ½ dl vatten
1 dl olja
1 dl sirap
50 g jäst
ca 13-14 dl vetemjöl special

Koka en gröt på 3 dl fiberhavregryn och 5 dl vatten. Ställ undan och låt svalna något.

Värm mjölk, vatten, olja och sirap tills det blir fingervarmt (något varmare om du använder torrjäst). Häll jästen i en bunke och rör ner mjölkblandningen. Rör ner gröten. Häll i mjöl och arbeta degen tills den är lagom fast. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.

Baka ut tekakorna och lägg på bakplåtspappersklädda plåtar. Nagga tekakorna med t ex en gaffel. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.

Grädda i ugnen i 200 grader i ca 10 minuter.

Kommentarer
Postat av: Martin Bakar



Ser fint ut!

2010-10-05 @ 18:43:53
URL: http://www.martinbakar.se
Postat av: AnnSofi

Tack =) Testa dem gärna, de är väldigt goda.

2010-10-06 @ 11:47:39
URL: http://annsofibakar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0