Långpannebröd med havregryn
50 g jäst
½ dl olja
½ dl sirap
2 ½ dl mjölk
2½ dl vatten
havregryn ca 2 dl
vetemjöl special (mätte inte, ha i tills degen är lagom slät)
Smula jästen i en degbunke, värm vatten, olja, sirap och mjölk till 37 grader, häll blandningen över jästen och rör tills den löser upp sig. Ha i mjöl och havregryn och knåda tills degen är slät. Låt jäsa ca 40 min.
Platta ut degen i en bakpappersklädd långpanna. Nagga med gaffel och dela i rutor med mjölad kniv. Strö lite mjöl över hela brödet.
Täck brödet med handduk och ställ att jäsa ca 30 min.
½ dl olja
½ dl sirap
2 ½ dl mjölk
2½ dl vatten
havregryn ca 2 dl
vetemjöl special (mätte inte, ha i tills degen är lagom slät)
Smula jästen i en degbunke, värm vatten, olja, sirap och mjölk till 37 grader, häll blandningen över jästen och rör tills den löser upp sig. Ha i mjöl och havregryn och knåda tills degen är slät. Låt jäsa ca 40 min.
Platta ut degen i en bakpappersklädd långpanna. Nagga med gaffel och dela i rutor med mjölad kniv. Strö lite mjöl över hela brödet.
Täck brödet med handduk och ställ att jäsa ca 30 min.
Pensla brödet med vatten. Grädda långpannebrödet mitt i ugnen i ca 15 minuter, i 225 grader.
Låt svalna på galler, övertäckt med handduk.
Kommentarer
Trackback