Kycklinggryta
Testade en ny variant av kycklinggryta igår. Det blev riktigt gott. Här kommer receptet:
4 kycklingfiléer
Marinad:
1½ dl soja
1 msk vitvinsvinäger
persilja
2 rivna vitlöksklyftor
½ msk socker
Låt kycklingen marineras i ca 2 timmar. Stek sedan kycklingen. När kycklingen är färdigstekt, häll över ca 4 dl grädde. Låt koka och häll i marinad efter smak. Låt koka en stund.

Igår serverade jag det med hasselbackspotatis, men idag fick resterna bli lunch och då fick det bli ris till.
4 kycklingfiléer
Marinad:
1½ dl soja
1 msk vitvinsvinäger
persilja
2 rivna vitlöksklyftor
½ msk socker
Låt kycklingen marineras i ca 2 timmar. Stek sedan kycklingen. När kycklingen är färdigstekt, häll över ca 4 dl grädde. Låt koka och häll i marinad efter smak. Låt koka en stund.

Igår serverade jag det med hasselbackspotatis, men idag fick resterna bli lunch och då fick det bli ris till.
Kommentarer
Trackback