Tekakor
Mitt favoritrecept på bröd är dessa tekakor med fiberhavregrynsgröt i.

Recept:
3 dl fiberhavregryn + 5 dl vatten
2 ½ dl mjölk
2 ½ dl vatten
1 dl olja
1 dl sirap
50 g jäst
ca 13-14 dl vetemjöl special
Koka en gröt på 3 dl fiberhavregryn och 5 dl vatten. Ställ undan och låt svalna något.
Värm mjölk, vatten, olja och sirap tills det blir fingervarmt (något varmare om du använder torrjäst). Häll jästen i en bunke och rör ner mjölkblandningen. Rör ner gröten. Häll i mjöl och arbeta degen tills den är lagom fast. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
Baka ut tekakorna och lägg på bakplåtspappersklädda plåtar. Nagga tekakorna med t ex en gaffel. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
Grädda i ugnen i 200 grader i ca 10 minuter.

Recept:
3 dl fiberhavregryn + 5 dl vatten
2 ½ dl mjölk
2 ½ dl vatten
1 dl olja
1 dl sirap
50 g jäst
ca 13-14 dl vetemjöl special
Koka en gröt på 3 dl fiberhavregryn och 5 dl vatten. Ställ undan och låt svalna något.
Värm mjölk, vatten, olja och sirap tills det blir fingervarmt (något varmare om du använder torrjäst). Häll jästen i en bunke och rör ner mjölkblandningen. Rör ner gröten. Häll i mjöl och arbeta degen tills den är lagom fast. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
Baka ut tekakorna och lägg på bakplåtspappersklädda plåtar. Nagga tekakorna med t ex en gaffel. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
Grädda i ugnen i 200 grader i ca 10 minuter.
Kommentarer
Postat av: Martin Bakar
Ser fint ut!
Postat av: AnnSofi
Tack =) Testa dem gärna, de är väldigt goda.
Trackback