Leilas chocolate crackles

Inför förra julen bakade jag Leilas chocolate crackles "snöiga kakor". De blev riktigt goda, smakade lite som kladdkaka i småkakeformat.

Recept: (Leila Lindholm)
ca 18 kakor

100 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 salt
60 g smör
1 ½ dl farinsocker
1  ägg
½ tsk vaniljsocker
½ tsk kardemumma
0.25 dl mjölk

1 dl strösocker
0.5 dl florsocker

(Om jag minns rätt hade jag inte i kardemumma i mina, för den var slut hemma, men de var goda ändå.)



Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad. Låt den svalna något. Vispa smör och farinsocker. Vispa ner ägget. Tillsätt vaniljsocker, kardemumma och till sist den smälta chokladen under lätt vispning.

Rör ihop vetemjöl, kakao, bakpulver och flingsalt i en skål.

Rör i mjölblandningen och mjölken. Degen skall vara lätt kladdig. Forma degen till en rulle, plasta och låt vila i kylen några timmar.

Sätt ugnen på 175 grader.

Forma 18 bollar av degen, platta till dem lätt. Rulla varje boll först i strösocker och sedan i rikligt med florsocker. Placera kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen cirka 14 minuter tills ytan krackelerar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0