Grahamsbullar
Idag bakade jag grahamsbullar för första gången. Fick idén från bloggen Min Goda Sida http://mingodasida.blogspot.com/2009/06/grahamsbullar.html
Recept:
50 g jäst
75 g smör
5 dl mjölk
2 tsk salt
1 dl sirap
5 dl grahamsmjöl
10 dl vetemjöl special

Smält smöret, häll i mjölken och värm tills det är fingervarmt. Smula jästen i en degbunke och lös upp den i degvätskan. Rör ner salt och sirap. Blanda i grahamsmjölet. Arbeta in vetemjölet och knåda degen smidig. Låt degen jäsa under en bakduk i en timme.
Dela degen i ca 20 delar. Rulla bullar och låt dem jäsa 30 min på en plåt.
Pensla med ägg utrört i lite mjölk. Grädda i 225 grader, 10-12 minuter.


Recept:
50 g jäst
75 g smör
5 dl mjölk
2 tsk salt
1 dl sirap
5 dl grahamsmjöl
10 dl vetemjöl special

Smält smöret, häll i mjölken och värm tills det är fingervarmt. Smula jästen i en degbunke och lös upp den i degvätskan. Rör ner salt och sirap. Blanda i grahamsmjölet. Arbeta in vetemjölet och knåda degen smidig. Låt degen jäsa under en bakduk i en timme.
Dela degen i ca 20 delar. Rulla bullar och låt dem jäsa 30 min på en plåt.
Pensla med ägg utrört i lite mjölk. Grädda i 225 grader, 10-12 minuter.


Kommentarer
Trackback