Lussekatter

Förra helgen bakades det lussekatter här hemma. Vi hade redan handlat allt som vi trodde behövdes, men vi insåg snart att kesella var standard i lussekatter. Till slut hittade vi i alla fall ett recept utan kesella. Jättegoda blev de.

Recept:
50 g jäst
175 g smör
5 dl mjölk
2 pkt saffran, 1 g
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
1 ägg
15-16 dl vetemjöl

1 ägg till pensling
russin

Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme. Häll degspadet över jästen. Rör om så att den löser sig. Tillsätt saffran, socker, salt, ägg och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den blir blank och smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Baka ut lussekatterna. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Tryck ner ett russin i varje ända på lussekatterna. Låt jäsa 30-40 min. Sätt ugnen på 225°. Pensla med uppvispat ägg. Grädda bullarna i mitten av ugnen 5-7 min.


Kommentarer
Postat av: Linda - Cupcakefluffan

Så mycket gott ni lagt in i bloggen och lussekatter med saffran är så gott

2010-12-06 @ 21:07:26
URL: http://cupcakesfluffan.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0