Apelsinmarmelad

För 1 person.
God, enkel apelsinmarmelad utan några konserveringsmedel. Marmeladen förvaras i glasburk i kylen där håller den i minst 1 månad.
1 st Apelsin, helst en som har tunt skal.
½ dl Vatten
2,5 dl strösocker
Ett par skivor citron
1 msk riven ingfära (om man vill)
Gör så här:
Lägg apelsinen i en kastrull med vatten som täcker apelsinen och låt den precis koka upp. Slå ut vattnet. Skölj av apelsinen i rinnande vatten och och skrubba av den med en borste. Dela sen apelsinen och skär den i tunna strimlor. Om det är mycket vitt innanför skalet så kan man ta bort det. Skär citronskivorna i strimlor. Lägg i frukterna i en gryta med nytt vattnet. Häll i sockret och ingefäran. Koka i 45 minuter. Rör om då och då.
1 st Apelsin, helst en som har tunt skal.
½ dl Vatten
2,5 dl strösocker
Ett par skivor citron
1 msk riven ingfära (om man vill)
Gör så här:
Lägg apelsinen i en kastrull med vatten som täcker apelsinen och låt den precis koka upp. Slå ut vattnet. Skölj av apelsinen i rinnande vatten och och skrubba av den med en borste. Dela sen apelsinen och skär den i tunna strimlor. Om det är mycket vitt innanför skalet så kan man ta bort det. Skär citronskivorna i strimlor. Lägg i frukterna i en gryta med nytt vattnet. Häll i sockret och ingefäran. Koka i 45 minuter. Rör om då och då.
Kommentarer
Trackback